Wrap it baby! Verrukkelijke vistaco’s met Pico de Gallo

DSC07706kopie

Weet je wat één van de leukste dingen is sinds ik ben begonnen met bloggen? Dat ik met zoveel mensen leuke gesprekken heb over eten. Gezien het weer op Aruba sowieso al geen gespreksonderwerp is (‘Lekker weertje he’ – ‘Uhm ja, net als alle andere 364 dagen’), moet er toch een ander onderwerp worden gezocht om een gesprek mee te openen. En wat blijkt; er schuilt een foody in menig mens. Of dit nu is omdat ze van koken houden, of alleen van lekker eten, of juist allergieën hebben waardoor ze soms extra creatief moeten zijn met voeding, er valt altijd wel iets te bespreken. En regelmatig komen mensen met leuke tips en heerlijke recepten, en dat is voor mij een perfecte bron van inspiratie!

vistacos

Vorige week vertelde een vriend over zijn reis naar San Diego, en de heerlijke vistaco’s met Pico de Gallo die ze daar vaak aten. Dat klonk me meteen als muziek in de oren. Vistaco’s zijn blijkbaar al jaren een grote hit in Amerika – en ik begrijp waarom, want dit zijn misschien wel de lekkerste taco’s die ik ooit heb gegeten. Zo fris, vol bijzondere smaken en gevuld met heerlijke, verse ingrediënten die (hoe kan het ook anders) ook nog eens goed voor je zijn (meer weten? Bekijk hier de wondere wereld van voeding). De taco’s zoals wij die in Nederland kennen (die knapperige die in 1000 stukjes op je bord uiteenvallen als je een hap neemt), zijn niet de taco’s die ze traditioneel in Mexico gebruiken. Daar zijn taco’s kleine tortilla’s gemaakt van maïsmeel. Ze zijn wat steviger dan de gewone tortilla’s die wij kennen (snap je ‘m nog?) en hebben een uitgesprokener smaak. Ik raad je dan ook aan om dit gerecht te maken met de maïsmeel variant, maar mocht je deze niet kunnen vinden, dan zijn gewone tortilla’s ook prima.

Eet deze heerlijke pakketjes met je handen, smeer zure room over je gezicht bij iedere hap en geniet! Wellicht geen aanrader voor een eerste date maar zeker een goede manier om het hart van een man/vrouw te veroveren.

vistacos2


Verrukkelijke vistaco’s met Pico de Gallo

Ingrediënten voor een lichte maaltijd voor 2 personen

Vis + marinade:

2 grote kabeljauw filets (of een andere stevige witvis) * sap van 1 limoen * 2 tl chilipoeder * 2 tl gemalen korianderpoeder * 3 el neutraal smakende olie * snuf zout

Voor de Pico de Gallo:

6 cherrytomaten (of 2 tomaten), in blokjes * ½ rode ui, in blokjes * ½ jalapeño peper uit pot, fijngesneden * bosje koriander, fijngehakt * 2 el olijfolie * sap van 1 limoen * 1 teentje knoflook, fijngehakt * zout & peper

Om te serveren:

4 kleine (maïsmeel) tortilla’s * 1 rijpe avocado, in plakjes * ½ kleine rode kool, in dunne repen gesneden * 125 ml zure room

Ook nodig: een blender en grillpan (optioneel) en een sateprikker

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de vismarinade in een kom en smeer de vis er rondom mee in. Laat de vis ongeveer 20 minuten marineren in de koelkast en maak ondertussen de rest klaar
  2. Voor de Pico de Gallo: doe alle ingrediënten in de blender en maal fijn. Het is prima als er nog wat grove stukjes tomaat inzitten. Breng het geheel op smaak met zout en peper
  3. Verhit een grillpan (of koekenpan) op hoog vuur. Gril de vis ongeveer 4 minuten aan beide kanten totdat deze gaar is. Laat even afkoelen en trek de vis dan een beetje uit elkaar met een vork. Veeg de grillpan af, zet deze weer op hoog vuur en gril de tortilla’s een voor een kort aan beide kanten
  4. Serveer de tortilla’s warm met de vis, rode kool, avocado, zure room en lekker veel Pico de Gallo. Sateprikker erin om ze bij elkaar te houden. Oh my!
Advertenties

4 gedachtes over “Wrap it baby! Verrukkelijke vistaco’s met Pico de Gallo

  1. Hoi Diana,
    ze waren super lekker, wel een tip voor andere die dit lezen, heel geen diepvries vis!
    Helaas heb ik die fout wel gemaakt en het kan je gerecht echt maken of breken dus lekker verse vis!

    • Hoi Lien! Bedankt voor je reactie, en wat goed om te horen dat ze lekker waren!! Het is inderdaad absoluut het beste om verse vis te gebruiken…en als je dat niet in huis hebt kan je het beste een stevige diepvriesvis gebruiken, en die heel goed droogdeppen. Ik zal dat ook nog aan het recept toevoegen. Nogmaals, thanks voor je feedback!! Liefs Diane

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s