Fondue de Camembert met zongedroogde tomaten & gehakte hazelnoten

DSC07897

Wij sluiten dit fijne Paasweekend vanavond af met rode wijn en heerlijke fondue de Camembert. Gewoon, omdat we nu wel genoeg eieren en Paasstollen hebben gehad. Nu kan ik jullie uitgebreid vertellen hoe makkelijk je dit heerlijke receptje zelf thuis kan maken. Maar ik kan het jullie ook gewoon laten zien!

Zie je? Het lukte mij in 45 seconden 😉 En voor het geval dat het allemaal net iets te snel ging, hierbij ook nog even het recept. A la vôtre!


Fondue de Camembert met zongedroogde tomaten & gehakte hazelnoten

Ingrediënten, als voor- of licht hoofdgerecht voor 2 personen

1 Camembert van goede kwaliteit (ik vind de Rustique altijd goed) * ca. 5 zongedroogde tomaten, in kleine stukjes * handje hazelnoten (of walnoten), gehakt * takje verse rozemarijn, tijm of oregano * voor erbij: stokbrood en/of rauwkost om mee te dippen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de Camembert uit zijn doosje, verwijder de verpakking en stop het terug in het doosje (zonder de deksel). Snijd met een mes flinke inkepingen in de bovenkant van de Camembert. Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten, gehakte hazelnoten en de verse kruiden toe en zet ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de camembert van binnen gesmolten is. Serveer met stokbrood, rauwkost (wortel, kleine tomaatjes, komkommer) en een glas rode wijn.

DSC07872

 

Advertenties

7 gedachtes over “Fondue de Camembert met zongedroogde tomaten & gehakte hazelnoten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s