De beste ijsthee met munt & citroen

DSC07597bw

Een heel kort tussendoor receptje voor jullie. Omdat het mooi weer is. En daar horen ijskoude drankjes bij. Zelfgemaakte ijsthee is mijn nieuwe verslaving (kan erger) dus dit wou ik jullie niet onthouden. Vertrouw me, het is zo veel lekkerder dan alle frisdranken bij elkaar en het maken ervan kost niet veel meer moeite dan het zetten van een kopje thee. Een groot glas met veel ijsklontjes en een schijfje citroen in de zon. Kan niet beter!

Ok, off to the beach…x


De beste ijsthee met munt & citroen

Ingrediënten

1 l kokend water * ½ onbespoten citroen * bosje verse munt * 3 zakjes groene thee * 4 el honing (of meer/minder naar smaak)

Bereiding

Doe het kokende water met de bovenstaande ingrediënten in een kom en laat alles ongeveer 20 minuten trekken. Verwijder vervolgens de theezakjes, munt en citroen uit de kom – knijp het resterende sap uit de citroen. Laat het geheel afkoelen en schenk het over in een fles of karaf. Zet in de koelkast totdat het ijskoud is. Even schudden of roeren voor het serveren, de honing zakt een beetje naar de bodem als het lang staat. Serveer met veel ijsklontjes en een schijfje citroen.

DSC07617bw

Advertenties

9 gedachtes over “De beste ijsthee met munt & citroen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s