Rabarber-frambozen ijs + pistache crumble

DSC08550fbs

Het is de laatste weken wat rustig rondom mijn blog. En dat is niet omdat ik geen zin had om te koken, of omdat mijn fototoestel kapot is, en ook niet omdat ik de hele dag zit te zonnen op het balkon (echt niet). Non mes amis, achter de schermen ben ik druk bezig met het re-stylen van mijn blog. En daar gaat dus best wat tijd in zitten ben ik achter gekomen. Ik ben niet heel technisch, dus dat helpt niet mee, en ik ben ook niet snel tevreden, daar komt het ook door. Enfin, hopelijk is hij volgende week helemaal klaar en kan ik hem eindelijk live zetten – en me weer concentreren op koken in plaats van lastige CSS codes.

DSC08493

DSC08501

Voor nu heb ik trouwens wel een heel fijn recept voor jullie. Deze maand doe ik weer mee aan een foodblogswap, en ik kreeg de leuke blog Eten Volgens Mij toegewezen. Er waren genoeg recepten om uit te kiezen, maar toen mijn oog op een rabarber-frambozen ijs recept viel wist ik meteen dat dit ‘m ging worden. Ik was al een tijdje van plan om iets met rabarber te maken omdat het nu in het seizoen is, en natuurlijk omdat het gewoon zo ontzettend lekker is. Als je nog nooit met rabarber hebt gekookt is dit recept ideaal om het een keer te proberen. De combinatie van frambozen en rabarber werkt perfect, en de pistache crumble heb ik zelf toegevoegd aan het recept voor een beetje crunch – en stiekem ook omdat de pistachenoten zo mooi kleuren bij het roze ijs. En zeg nu zelf, is dit toetje geen plaatje?

Zelfgemaakt ijs dus. Heel simpel en er hoeft geen ijsmachine aan te pas te komen. Geweldig toch!

DSC08558


Rabarber-frambozen ijs + pistache crumble

Ingrediënten – 4 personen

300 gram rabarber * 100 gram (bevroren) frambozen + extra om te serveren * 100 gram kristalsuiker * 1 eiwit * handvol ongezouten pistachenoten * 1 el honing

Ook nodig: blender of staafmixer en plastic bak met deksel

Bereiding

  1. Snijd de rabarberstronken in stukken (bladeren kan je eraf snijden) tot je ongeveer 300 gram hebt. Doe de rabarber in een pan en voeg een bodempje water toe (ca. 1 cm). Laat het geheel ongeveer 20 minuten koken totdat de rabarber puree is geworden. Voeg vervolgens 50 gram suiker toe en roer door. Doe de rabarberpuree in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
  2. Verkruimel de pistachenootjes grof in de keukenmachine of met een vijzel. Rooster ze kort in een hete koekenpan en sprenkel de honing erover heen. Meng goed en laat de pistache crunch afkoelen.
  3. Pureer de frambozen en de afgekoelde rabarberpuree goed in de blender. Klop het eiwit tot een luchtig en wit schuim (geen pieken) en roer er 50 gram suiker door. Roer dit goed door het rabarbermengsel, proef even of het zoet genoeg is en zet het in een afgesloten bak in de diepvries. Het beste is om ieder uur het mengsel even om te scheppen. Na ongeveer vier uur is het ijs klaar (afhankelijk van op welke stand je vriezer staat). Verdeel het ijs over de kommetjes en strooi er de pistache crumble en nog wat verse frambozen overheen.

Noot: ik heb niet meteen al het ijs opgegeten, dus een deel ervan in de vriezer bewaard. De dag erna was het ijs een beetje hard toen ik het wou serveren. Ik heb het toen 10 minuten buiten de vriezer gezet, en daarna even in de blender gedaan om het weer zacht te krijgen. Werkt perfect!

Advertenties

2 gedachtes over “Rabarber-frambozen ijs + pistache crumble

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s