OVER MIJ

Diane - Cuisine de ClementineBonjour à tous!

Welkom bij Cuisine de Clementine. Op deze blog deel ik de gerechten die ik met liefde kook voor vrienden en familie. Koken en eten is mijn grote passie dus ik praat, schrijf en droom er het liefst zoveel mogelijk over. Een blog leek me het perfecte excuus om dit nóg meer te kunnen doen!

Ik ben een bewuste eter en geloof in koken en eten zoals mijn grootouders dat doen; met je hart, met verse, en het liefst lokale producten. Dat het belangrijk is om te weten wat je eet maar je er vooral ook van kan genieten! En ja, ik geloof ook in roomboter op zijn tijd en een glas goede rode wijn bij je eten. En Franse kaas. Maar alles in balans. Tijdens mijn huidige opleiding als Natuurvoedingsadviseur leer ik veel over de voordelen van gebalanceerde voeding voor je lichaam. Ik deel deze kennis graag met jullie aan de hand van mijn recepten.

Over de naam van mijn blog? De keuken van mijn Franse oma Clementine is waar het ooit begon. De geur van een ‘roti de veau’ uit de oven, knapperig stokbrood met extra veel ‘beurre salé’ en een taart gevuld met verse aardbeien deden mijn hart keer op keer sneller kloppen. Meekijken in de keuken was al snel mijn favoriete bezigheid. En zo gebeurt het dus, heel langzaam, zonder dat je er erg in hebt; je wordt grootgebracht tot een kookliefhebber.

Een deel van de recepten op deze blog zijn beïnvloed door de Franse keuken, maar ik laat me ook graag inspireren door het gigantische aanbod van alle andere bijzondere smaken en ingrediënten die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. In het dagelijks leven kook ik meestal ‘uit de losse pols’, maar voor deze blog ben ik aan het wegen, meten en timen geslagen. Maar vergeet vooral niet; koken is een kunst, geen wetenschap..experimenteer zelf met de smaken, producten en verhoudingen en maak er je eigen feestje van!

Diane handwrite

10 gedachtes over “OVER MIJ

  1. Een beetje kardemom in de bietentaart maakt hem helemaal speciaal en lekker voor de feestdagen. 😉 snel eens een keer samen koken, want ik heb je alweer veel te lang niet gezien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s